GPS viktigt verktyg i naturen

När du befinner dig i naturen är det viktigt att ha koll på alla väderstrecken. Om du känner dig osäker på hur du orienterar dig med hjälp av solens strålar och myrstackar kan en GPS vara ett utomordentligt hjälpmedel.

En GPS känner av din position och kan lotsa dig genom snåriga skogsvägar eller breda landsvägar. Med en GPS har du även möjlighet att navigera till närmaste restaurang när det börja kurra i magen. Det fungerar utmärkt att fästa en GPS på cykelstyret när du är på cykelsemester.

Många praktiska cykelväskor som monteras på styret är perfekta för en GPS eftersom de har ett skyddande plastfönster så att du kan läsa kartan hela tiden. En GPS kan se lite olika ut och finns i olika storlekar. De mindre modellerna kan du bland annat fästa på armen.

Med din GPS på armen behöver du bara vrida armen lite lätt mot dig för att lokalisera din position. Med några enkla handgrepp ställer du in målet och sedan talar GPS:en om för dig hur långt det är kvar. Det finns även möjlighet att få fram din medelhastighet genom att aktivera dessa funktioner. Låt GPS:en följa med dig ut i naturen och navigera dig fram över stock och sten.